elba logo

Askel Unicefille

UUSI MIELENKIINTOINEN UNICEF YHTEISTYÖ!

Askel UNICEFille tuo uutta virtaa työhyvinvointitoimintaan

Kokkolassa tarjolla oleva uudentyyppinen liikunta- ja hyväntekeväisyystoiminta, Askel UNICEFille, yhdistää työyhteisöjen henkilökunnan työhyvinvoinnin ja hyväntekeväisyyden. Malli perustuu Suomen UNICEFin uusimpaan kampanjaan, mutta sen paikallinen sisältö on luotu Kokkolassa. Askel UNICEFille on pari tuntia kestävä kävelytapahtuma, joka voidaan yhdistää yritysten ja muiden työyhteisöjen tyhy-toimintaan.

Toiminta tarvitsee paikan. Yhteistyöhön ovat Kokkolassa ryhtyneet UNICEFin Kokkolan vapaaehtoisryhmä ja Nuorisokeskus Villa Elba, joka kokous- ja juhlapalvelujen lisäksi tarjoaa tiloja työhyvinvointitoimintaan.

– Villa Elballa on yhteiskunnallinen tehtävä tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä. Yhteistyö UNICEFin kanssa Askel-kävelykampanjassa lasten asialla on luontevaa kumppanuutta, joka yhdistää nämä molemmat tehtävät, sanoo Nuorisokeskus Villa Elban toimitusjohtaja Catarina Silvander.

Askel UNICEFille -kävelyn voi varata tyhy-ohjelman tai kokouksen yhteyteen Villa Elbasta.

Kävelystä työnantaja sitoutuu lahjoittamaan UNICEFillle yhdessä sovitun summan. Lahjoitetulla summalla on suuri merkitys lasten tulevaisuudelle: esimerkiksi telttakoulun saa noin 1600 eurolla ja viisi School in a box -koulutarvikelaatikkoa maksaa 925 euroa,  pienemmätkin summat ovat toki arvokas apu lasten auttamisessa.

Askel-ohjelmassa kävellään noin viiden kilometrin reitti, joka kestää noin 2 – 3 tuntia, reitin kesto on räätälöitävissä tarpeen mukaan. Sen varrella on rasteja ja pieniä tehtäviä, jotka liittyvät UNICEFin toimintaan.

-Uskomme, että osallistuminen tällaiseen päivään jää mieleen pitkäksi aikaa ja siitä saa hyvän mielen. Se voi lisätä työyhteisön yhteenkuuluvuutta ja yhteiskuntavastuuta. Liikunnan tuoman hyvän mielen lisäksi osallistujat saavat iloa kaikkein vähäosaisimpien lasten auttamisesta, sanovat kävelykampanjan Askel UNICEFille -vastaavat Marja-Leena Pajunpää ja Elina Riippa Kokkolan vapaaehtoisryhmästä.

UNICEF on maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö, jonka työ perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen. Sen tärkein tavoite on perusoikeuksien eli terveyden, koulutuksen ja tasa-arvon sekä turvan takaaminen jokaiselle lapselle. UNICEF toimii yhdessä kumppaneidensa kanssa 90 maassa. Lastenjärjestö toimii siten, että se kouluttaa paikallisia ihmisiä mm. opettajiksi ja sairaanhoitajiksi. Tieto menee paremmin perille, kun kouluttajana toimii oman maan kansalainen, joka tuntee tavat ja perinteet. Näin toimitaan esim. perhesuunnitteluasioissa ja tyttöjen ympärileikkausten estämisessä.

Suomen UNICEF kerää varoja ja vaikuttaa lapsen oikeuksien toteutumiseen, terveyden, hygienian ja koulutuksen parantamiseen. YK ei rahoita UNICEFin toimintaa, vaan kaikki varat sen työhön tulevat lahjoituksina valtioilta, yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä.

Ota yhteyttä, niin voimme neuvotella teidän yhteisöllenne sopivan kokonaisuuden!

Marja-Leena Pajunpää, UNICEFin Kokkolan vapaaehtoisryhmä, 050 528 5921

Elina Riippa, UNICEFin Kokkolan vapaaehtoisryhmä, 040 758 8548

Marjatta Roiko, Nuorisokeskus Villa Elba, 040 806 8400