elba logo

Elf Start vapaaehtoisprojekti

Villa Elban jouluvalmistelut alkoivat jo syyskuussa, jolloin kymmenen vapaaehtoista Unkarista, Italiasta ja Suomesta osallistuivat Elf-start vapaaehtoisryhmäprojektiin. (13.9 – 4.10.2020)

Kolmen viikon aikana vapaaehtoiset rakensivat noin 112 tonttua, kelkan, karhun, poron ja muita joulukoristeita, joita käytetään Villa Elban perinteisellä tonttupolulla.

Vapaaehtoiset asuivat viihtyisässä Villa Marinassa, joka on hyvin perinteinen suomalainen kesämökki. Tämä tarjoaa eksotiikkaa ja omanlaisia haasteita vapaaehtoisille, jotka tulivat muun muassa sellaisista paikoista kuin Torino. Vapaaehtoisilla asuminen ja työskentely yhdessä kansainvälisenä tiiminä ja oman työn suunnittelu sekä toteuttaminen vahvistivat heidän henkilökohtaisia taitojaan, mistä on hyötyä tulevaisuudessa.

Coronasta ja sen säännöksistä huolimatta saimme projektin päätökseen menestyksekkäästi. Tämä oli viimeinen projektimme tänä vuonna, johon ulkomaiset vapaaehtoiset pystyvät tulla. Olemme iloisia, että pystyimme toteuttamaan sen erinomaisin tuloksin.

Lyhyessäkin ajassa projekti vaikutti positiivisesti nuoriin, moni koki saaneensa enemmän itseluottamusta esimerkiksi ulkomaisen kielen käytöstä, miten toimia eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja uskallusta menetellä uudenlaisissa tilanteissa sekä arvokasta työkokemusta omaa tulevaisuuttaa varten. Tulemme kaipaamaan ahkeria tonttuvapaaehtoisiamme!