elba logo

Villa Elba söker en kreativ miljöpedagog

Är du en kreativ, driven och utåtriktad pedagog? Drivs du av att skapa och genomföra utbildningar med högkvalitativt innehåll? Är du social, nyfiken och intresserad av att hjälpa människor till bättre beteenden och kunskap genom utbildning och lärande? Är du miljömedveten och bryr dig om vår planet? Då är det kanske dig vi söker!

Naturskolan

Vår naturskola har stor expertis av utomhuspedagogiska program och har en lång erfarenhet av samarbete med skolorna och daghemmen i regionen. Upplevelsebaserat inlärande, äventyrspedagogik, miljöfostran samt social pedagogik är våra starka områden.

Vårt mål är att öka barnens och ungdomarnas naturkänsla inom kommunen, vilket är en förutsättning för ett framtida värnande om naturen både lokalt och globalt. Naturskolan jobbar med upplevelsebaserad pedagogik som i sin tur bidrar till ökad förståelse för abstrakta naturvetenskapliga fenomen och ekologiska sammanhang som till exempel olika kretslopp, klimatförändringar, hållbar utveckling och biologisk mångfald.

Arbetsbeskrivning

Som miljöpedagog i vår naturskola kommer du att skapa och genomföra utbildningar som inspirerar barn ungdomar och vuxna i hållbar konsumtion och andra miljöfrågor. Som målgrupp för dig har vi svenskspråkiga barn och ungdomar inom dagvård, grundskola och andra stadiet.

Naturskoledagarna och programmet omfattar i första hand enskilda naturskoledagar för att kunna nå så många grupper som möjligt. Verksamheten kan vid behov omfatta fadderklasser och faddergrupper som har ett antal naturskoledagar för samma grupp under ett läsår. Verksamheten är i första hand ambulerande så att miljöpedagogen kommer till skolan och naturskoledagen hålls i daghemmets/skolans egen lärmiljö.

Naturskoledagarna och -programmen utvecklas under projektets gång i samråd med daghem och skolor. Speciellt vill vi ta i beaktande barnens och ungdomarnas egna åsikter. Barnens och ungdomarnas delaktighet i processen är viktig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad inom pedagogik med inriktning mot naturvetenskap och/eller med relevant utbildning/erfarenhet.

Du är kunnig och engagerad i miljö- och hållbarhetsfrågor och har ett starkt intresse och fallenhet för att skapa innehåll på ett pedagogiskt och träffsäkert sätt.

Utmärkta kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i finska och engelska i tal och skrift räknas som merit.

För arbetet nödvändiga datakunskaper och körkort är en självklarhet, eftersom arbetet är ambulerande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet vid valet till detta uppdrag. Som person är du social, engagerad och har en positiv attityd till din omgivning. Du är bekväm med att vara Villa Elbas representant och tycker om att möta människor i olika sammanhang.

Du har ett starkt eget driv och har förmåga att planera och styra ditt eget arbete.

Anställning 

Anställningen är från augusti 2024 ett år framåt (möjlighet till förlängning ifall fortsatt bidrag fås från Brita Maria Renlunds Stiftelse).

Skicka din ansökan med CV och en kort video till heli.lehto@villaelba.fi senast 9.6.2024. Intervjuer görs vartefter och valet görs efter midsommaren.

Vi följer AVAINTA- kollektivavtalet men du kan också lämna ett löneanspråk.

För mer information:

heli.lehto@villaelba.fi, utvecklingschef tel. 044 – 514 6414 (må-fre 8-17)

 

Grupp med barn ute i skogen