elba logo

Fadderklassernas vårfest firades 19 maj

Förra året firade Naturskolan sitt 30-årsjubileum, och därför arrangerade vi en vårfest för årets fadderklasser. Med festen ville vi visa hur speciella eleverna är och hur stolta vi är över dem. 

Årets fadderklasser valdes i slutet av augusti förra året. I år har totalt 197 elever varit med från olika skolor. 

Under vårfesten höll Villa Elbas utvecklingschef Heli Lehto ett tal. I talet sammanfattades bland annat det som eleverna har gjort och lärt sig på Naturskolan under året:  

Det är viktigt att ibland ta en stund och fira allt man har lärt sig. Ni har vuxit och utvecklats både mentalt och fysiskt i naturen. Ni har lärt er att känna till naturens underverk, dess mångfald och dess värde. Ni har fått lära känna nya djur, växter och ekosystem. 

I naturskolan har ni fått göra så många roliga och lärorika saker. Ni har gått på skogspromenader och fyräventyr, ni har funderat hurudan är en hållbar jul,  ni har undersökt vintern och sökt spår i snön, ni har har varit på isen och fiskat och sedan undersökt fisken i laboratoriet. Ni har lärt er hur man ska klä sig enligt väder. Och viktigast av allt har ni fått göra allt detta tillsammans. 

Det är också dags att tacka era fantastiska lärare, som har guidat er och inspirerat er under resans gång. De har delat med sig av kunskap, entusiasm och kärlek till naturen med er. De har hjälpt er att förstå världen omkring oss och uppmuntrat er att hitta er egen plats i den. 

Nu är det dags att se framåt. Jag hoppas att detta år i Naturskolan har väckt kärlek och respekt för naturen inom er. Jag hoppas att ni behåller denna viktiga koppling till naturen genom hela ert liv. Var modiga och vårda naturen, för det är vårt gemensamma ansvar. Var stolta över att ni tillhör en generation som bryr sig och gör skillnad. 

När jag ser på er här idag, ser jag framtidens beskyddare, forskare och ledare. Jag ser mod och nyfikenhet i er. Jag ser den kraft som kan förändra världen till en bättre plats. Ni har redan visat oss att ni kan göra skillnad, och jag är övertygad om att ni kommer att göra ännu mer. 

Så fortsätt att utforska naturen, vara nyfikna och ta hand om vår vackra planet. Ni är vårt hopp för en hållbar framtid! 

Under dagen fick eleverna delta i olika aktiviteter med handledarna. Barnen fick göra havsundersökning, undersöka insekter, genomföra samarbets- och problemlösningsuppgifter samt prova på en linbana. 

Lapset tutkimassa rantavettä

Kolme lasta tutkii maata

Lapset kiipeilevät vaijeriradalla

Dagen har varit fylld av glädje, skratt och gemenskap.

Stort tack till fadderklasserna!