+358 50 329 4547 | sales.elba@villaelba.fi
Öppet vardagar 8-15 eller enligt överenskommelse
elba logo
Ungdomar på stranden

Finlands första DiscoverEU-närträff ordnades på Villa Elba

DiscoverEU är ett projekt inom Erasmus+ -programmet som erbjuder 18-åringar möjlighet att resa i Europa och upptäcka Europas mångfald, kultur, historia samt träffa nya människor. De ungdomar som vinner ett resekort får resa huvudsakligen med tåg i europeiska länder.
 
På närträffen i Villa Elba deltog 18 vinnare av DiscoverEU-resekort samt en som redan gjort resan, en ”Ambassador”. Under träffen bekantade ungdomarna sig med andra och delade förväntningar och tankar om resan. En del kanske också hittade en reskamrat för den kommande resan.
 
Ungdomarna fick också njuta av de fina vyerna i Karleby och vi gjorde en båtutflykt till Tankar. Kvällarna tillbringades på stranden med bastubad och spel.
 

Ungdomarnas erfarenheter av närträffen

De flesta tyckte att närträffet var väldigt nyttig, eftersom man fick mer självförtroende inför resan. Alla tyckte att närträffen var lyckad och de skulle gärna ha stannat längre.
 
En av deltagarna beskrev sin upplevelse så här: ”Det var roligt att träffa så många likasinnade ungdomar. Vi delade våra planer, och jag känner mig mycket mer förberedd och inspirerad inför min resa nu.”
 
En anna beskrev sin upplevelse så här: ”Människor som redan hade rest delade med sig av sina erfarenheter och svarade på frågor. Dessutom lärde jag känna nya människor.”
 
Vi vill ännu tacka alla deltagare och önskar dem en oförglömlig resa!
 
Förutom närträffarna anordnar Villa Elba en webbinfo för resekortsmottagarna två gånger om året. Nästa webbinfo och närträff anordnas i november-december 2024.
Logo
Skip to content