+358 50 329 4547 | sales.elba@villaelba.fi
Öppet vardagar 8-15 eller enligt överenskommelse
elba logo

Riksdagsvalkandidaten Steven Frostdahl bekantar sig med verksamheten i Ungdomscentra Villa Elba

Vi hade bjudit in politiker, deras assistenter, kandidater och andra intresserade på ett läger till Villa Elba för att få veta hur ungdomscentran varje dag gör ett viktigt arbete för att stödja barns och ungas välmående.

Steven anmälde sig och vi tog emot honom med öppna armar. Ingen annan anmälde sig till lägret, så vi tillbringade en intensiv förmiddag med att lära oss om kordineringen av kommunalt ungdomsarbete, naturskolan, Nuotta-coaching och internationellt ungdomsarbete.

Vi berättade också hur ungdomsledare i de 9 nationella ungdomcentran  varje år möter tusentals grupper av ungdomar från skolor, förskolor, organisationer, idrottsföreningar, kommuner och församlingar – ofta på lager.

Läger är en av våra viktigaste arbetsformer: med trygga vuxna skapas stunder för att knyta an till andra människor, naturen och sig själv.

Tack för besöket Steven och välkommen åter.  Barns och ungas röst skall höras!

Ihmisiä kelkan päällä. Yksi työntää kelkkaa. Taustalla rakennus ja maassa lunta.

“Framtidens Finland mår precis lika bra som dagens ungdomar.

Utan unga har vi ingenting – inga skattebetalare, inga ansvarstagare, ingen som tar hand om de äldre generationerna. Att försumma de unga har både mänskligt och nationalekonomiskt sett allvarliga konsekvenser. Därför måste de ungas välbefinnande bli allas ansvar och den viktigaste frågan i det kommande regeringsprogrammet. Den kommande riksdagen och regeringen beslutar om Finland ska ledas modigt med blicken mot framtiden eller om de svåraste problemen ska sopas under mattan. #utanunga #ilmannuoria”