+358 50 329 4547 | sales.elba@villaelba.fi
Öppet vardagar 8-15 eller enligt överenskommelse
elba logo

Villa Elbas naturskola 30 år

I år firar vi Ungdomscentra Villa Elbas naturskola, som firar 30 års jubileum

Villa Elbas naturskola har grundats år 1992 och är en av Finlands äldsta naturskolor.    Vår styrka har alltid varit att vi gör mycket tillsammans och att vi befinner oss mitt i en speciell och mångsidig näromgivning.  Vår uppgift är att stöda skolornas och daghemmens miljöuppfostran och undervisa om bestående utveckling i vår region.

Planering på gång, papper och tejp, två ungdomar på bilden
Pysslande på spången

Undervisningen i naturskolan är upplevelserik och aktivitetsfylld. Som utgångspunkt är egna erfarenheter och observationer. Därför vistas grupperna utomhus största delen av  dagarna i naturskolan, oberoende av väderförhållanden. Naturskolan har eget laboratorium och tre stadigvarande anställda.


Jubileumsårets program

Dödarekorre-figuren i skogen
Villa Elbas ”dödarekorre”

Vi kommer att publicera bl.a. nyheter och utmaningar samt arrangera naturnära aktiviteter för alla intresserade.  Jubileumårets program finns här. Följ våra nyhetsutlägg på sociala median och www.villaelba.fi

” På grund av jubileumsåret, arrangerar vi vinter-, vår-  och sommardagar på Villa Elba. På kommande också bl.a. Ekohandlings- utmaning till skolor och läroverk, Naturskolan 30 år -utställning samt paddlingsutfärd i Perho å. Mångsidigt och trevligt program finns nu på planeringsbordet” berättar miljöpedagog Markku Hukari som har arbetat längst i  Naturskolan.

Vi publicerar jubileumsårets händelser på vår hemsida, men även på Facebook och Instagram, så det lönar sig att följa oss på sociala median @villaelba.fi. Dessutom uppmanar vi alla skolgrupper, daghemsgrupper, enskilda personer och precis alla som har erfarenhet om Villa Elbas naturskola att publicera minnen och erfarenheter till Villa Elbas naturskola. Kom ihåg att använda #villaelba_luontokoulu30, så kanske just ditt inlägg blir delad på sociala median.

Paddlingsundervisning vid Elbas strand.
Paddling
Elever och ledare i skogen, sommarvy
På skogsäventyr