elba logo

Marianne Uusitalon taidetta Villa Elbaan

Tiedote 29.6.2021

Marianne Uusitalo haluaa seinätekstiileilleen kodin Villa Elbassa

Kokkolalainen tekstiilitaiteilija Marianne Uusitalo tunnetaan upeiden seinätekstiilien luojana. Seinätekstiilit ovat kaikki yksilöitä ja uniikkeja, ja niitä löytyy sekä kodeista että julkisista tiloista. Nyt taiteilija haluaa antaa kolmelle pysyvän kodin Nuorisokeskus Villa Elbaan.

Taiteilija Uusitalo on yli kolmenkymmenen vuoden ajan luonut upeita seinätekstiilejä, joita on esitetty kymmenissä näyttelyissä ympäri maailmaa. – Kaukaisin näyttelyni oli Japanin Naganossa talviolympialaisten aikaan 1998, hän kertoo iloisesti.

-Olen niin iloinen, että Nuorisokeskus Villa Elba tarjoaa näille töilleni uuden kodin, hän jatkaa. Me Villa Elbassa olemme otettuja, että haluat lahjoittaa ne juuri meille, toimitusjohtaja Catarina Silvander vastaa.

 

 

 

 

Kaksi työtä sijoitettiin juhlallisessa tilaisuudessa arvokkaaseen ympäristöön Vanhaan Villaan. Upea poronnahasta tehty ”syksy” teos on kapteenin huoneeseen ja poronnahasta, silkistä ja huovutetusta villasta ”puu” niminen teos aulassa. Ne sopivat hienosti ympäristöön ja tulevat ilahduttamaan tulevia kävijöitä.

Kolmas teos on yli neljä metriä pitkä ”syleily”, upea eri ruskean sävyissä paperinaruilla koristettu teos. Se tullaan sijoittamaan Villa Elban juhlasaliin.

Villa Elba on iloinen ja ylpeä saamastaan lahjoituksesta ja kiittää taiteilija Uusitaloa hienosta eleestä. – Jos tulee niitä ikävä, tule käymään, toimitusjohtaja Silvander kutsuu.

Skip to content