elba logo

18.3.2019 blogiteksti

Villa Elban hallituksen, johdon ja henkilökunnan blogipalsta avaa näkemyksiä nuorisotyöstä laajalla asteikolla. Seuraa blogikirjoituksia, jotka putkahtavat eetteriin säännöllisin väliajoin. Kommentoida voi lähettämällä sähköpostia elba@kokkola.fi. Kirjoittaja vastaa palautteen/kommentin antajalle aina henkilökohtaisesti, etunimi.sukunimi@kokkola.fi.

Antoisia lukuhetkiä!

Blogi ilmestyy joko suomeksi, ruotsiksi tai englanninkielellä.

 

 

18.3. 2019 blogitekstin kirjoittaja on Villa Elban palvelupäällikkö Reija Wacklin

Villa Elbassakin saatiin upean kesän jatkoksi kunnon talvi ja kevättalven valoisina päivinä käynnistyi jo perinteeksi muodostuva Global Mono Café Villa Elban Rantamakasiinissa. Nimikin sen kertoo, että monokahvilan mukavat penkit tulen äärellä ja lämmin kahvi tai kaakao kera tuoreen pullan tarjoavat hiihtäjille ja muille ulkoilijoille rentouttavan tauon ladun varrella merellisen kauniissa maisemissa.

Monokahvilaa pyörittävät eurooppalaiset vapaaehtoistyötä tekevät nuoret; tänä talvena vuorossa ovat unkarilainen Anna, Natascha Irlannista ja Noah Saksasta. Työn lomassa he kertovat mielellään erilaisista nuorille suunnatuista kansainvälisyysmahdollisuuksista. Monocaféssa vierailijoilla on myös loistava mahdollisuus terästää kielitaitoaan nuorten kanssa englanniksi, saksaksi tai vaikkapa opettelemaan unkarin alkeita.

Kahvilassa on myytävänä pientä purtavaa, kuten pullaa, suklaata, välipalapatukoita ja lämmintä juomaa pikkurahalla. Lisäksi kahvilan aukioloajaksi voi myös vuokrata käyttöönsä potkukelkan, lumikengät tai sukset.

Global Mono Café on koiraystävällinen kahvila, joten tervetulleita ovat myös perheen lemmikit. Ulkona voi nauttia myös omia eväitä ja paistaa vaikka makkaraa nuotiolla.

Monokahvila sijaitsee Rantamakasiinissa, joka on beach house –tyyppinen rakennus Villa Elbassa meren rannalla. Kesäkaudella Rantamakasiinia voi vuokrata myös keveämmäksi kokouspaikaksi tai tunnelmallisiin illanistujaisiin, jopa erilaisiin kesäisiin juhliin.

 

Kesätorstaisin vapaaehtoistyöntekijämme pitävät kesäsaunaa perinteisessä laiturisaunassa ja meiltä on mahdollisuus vuokrata vaikka fat biket tai sup-laudat koko kesäkauden.

Global Mono Café on auki lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11 – 16 niin kauan kuin hiihtokelejä riittää, joten tervetuloa viikonloppuna kaffille! Üdvözlöm! Welcome! Willkommen!

 

 

 

 

 

 

 

EDUCATIONAL TRAVEL

Nuorten hyvinvointi ja matkailu yhdistyvät 

Suomen tunnettuus ja maine koulutuksen ja oppimisen mallimaana, sisältäen sekä formaalin että non-formaalin ja informaalin oppimisen, on erittäin hyvä. Tämä tunnettuus on pitkälti rakentunut merkittävän PISA-tutkimusmenestyksemme varaan sekä nuorisotyökentässä eri toimijoiden aktiivisuudesta erilaisissa verkostoissa/toiminnossa.

VILLA ELBA ON EUROOPPALAINEN EDELLÄKÄVIJÄ

Nuorisokeskus Villa Elba on hyvä esimerkki kansainvälisesti aktiivisesta nuorisoalan toimijoista, jonka kautta viesti toimivasta nuorisotyöstä ja –politiikasta leviää.

Villa Elban tehtävä on toimia nuorisotyön kentässä asiantuntijana ja palvelujen tuottajana. Olemme strategiassamme määritelleet asemaamme eurooppalaiseksi edelläkävijäksi!

Keskitymme toiminnassa kansainväliseen nuorisotyöhön ja pedagogiseen liikkuvuuteen, ympäristö- ja seikkailukasvatukseen ja luontokoulutoimintaan.  Ammattitaitoisen henkilökuntamme kautta tarjoamme laadukkaita palveluja.

Tässä alla saatu palaute 30 hengen nuorisoryhmältä, asteikko 0-5:

Asuminen     4,6
Ruoka     4,3
Ohjaajat     4,6
Ulkona tapahtuvat aktiviteetit     4,3
Opettajat Suomessa     4,7
Henkilökunta iltaisin     4,5
Valmennusmenetelmät     4,2
Palvelut valmennuksessa     4,3
Vapaa-aika     4,4
Villa Elba kokonaisuudessaan     4,6

Maailmalla kiinnostus Suomesta, koulutusjärjestelmästämme ja nuorisotyöstämme sekä  –politiikastamme tuo Suomeen uuden, kansainvälisen matkailijatyypin. Kiinnostuneita toimijoita löytyy mitä erilaisimmissa organisaatioissa eri tasoilla eri maissa. Yhteistä on, että he haluavat tulla Suomeen Aktikokeilemaan ja oppimaan. Nämä matkailijat voivat siis myös olla lapsi- ja nuorisoryhmiä esimerkiksi leirikoulun muodossa.marita2.jpg

Mielenkiinto kohdistuu yleensä johonkin tiettyyn erityisvahvuuteen, kuten esimerkiksi ilmiöpohjaiseen ja tekemällä oppimiseen tai luonnon hyödyntämiseen oppimisympäristönä. Eli hyvin pitkälle nuorisokeskuksissa hyvinä toimintatapoina koettuja aktiviteettejä.

Ammattilaiset ovat enemmän kiinnostuneet toimintatavoista, prosesseista etc. kun lapsi- ja nuorisotyhmät luonnollisesti haluavat kokemuksia!

Tämän tyyppinen matkailu eroaa vapaa-ajan – matkailusta erityisesti siksi, että toteuttaminen vaatii sekä julkisen että yksityisen sektorin mukanaolon ja lisäksi myös sekä koulutus- että matkailutoimijoiden yhteistyötä. Villa Elbassa teemme tällä saralla yhteistyötä molemmin tyyppisten organisaatioiden kanssa. Ja kustumme yhä suurempi joukko kumppanuuteen asian ympärille!

Tästä kokonaisuudesta löytyy tulevaisuudessa yksi matkailun kasvuala. Tämän ovat tiedostaneet sekä julkinen että yksityinen sektori, mm Visit Finland ja Opetushallitus ovat käynnistäneet hankkeita asian eteenpäinviemiseksi samoin, kun nuorisokeskusten yhteinen yhdistys Suomen Nuorisokeskukset ry.

Kutsumme Educational Travel –kokonaisuudesta kiinnostuneita mukaan kumppanuuteen nostamaan Suomen mainetta entisestään!

Catarina Silvander, Villa Elban toimitusjohtaja

 

CS.jpg

Suomen nuorisokeskukset edistävät lasten ja nuorten hyvinvointia tukemalla ja ohjaamalla heidän kasvuaan sekä tarjoamalla luonnonläheisen, toiminnallisen, monipuolisen ja turvallisen ympäristön sekä myönteisen ilmapiirin elämykselliseen yhdessäoloon ja osallisuuteen!

www.snk.fi

Skip to content