logo

Villa Elban luontokoulu täyttää 30 vuotta

Tänä vuonna juhlimme Nuorisokeskus Villa Elban Luontokoulua, joka täyttää upeat 30 vuotta!

Villa Elban luontokoulu on perustettu 1992 ja olemmekin yksi Suomen vanhimmista luontokouluista. Vahvuutemme on aina ollut yhdessä tekemisen meininki sekä upea ja monipuolinen lähiympäristö. Tehtävänämme on tukea koulujen ja päiväkotien antamaa ympäristökasvatusta ja kestävän kehityksen kasvatusta alueellamme.

Suunnittelua paperille luontopolulla
Askartelemista luontopolulla


Juhlavuoden ohjelma: 

Luontokoulussa oppiminen on kokemuksellista, elämyksellistä ja toiminnallista. Oppimisen lähtökohtana ovat omat kokemukset ja havainnot, siksi vietämmekin suurimman osan päivistä ulkosalla vuodenajasta riippumatta. Luontokoululla on oma luokkahuone ja laboratorio sekä kolme ympärivuotista työntekijää.

Oravaksi pukeutunut ohjaaja istuu metsässä piilossa
Elban Tappajaorava -hahmo seikkailee metsässä

Alkaneen juhlavuoden kunniaksi tulemme julkaisemaan aiheesta uutisia, haasteita, tietoiskuja sekä järjestämään luonnonläheistä toimintaa kaikille kiinnostuneille. Juhlavuoden ohjelma löytyy täältä. Seuratkaa uutisointiamme www.villaelba.fi

-”Elbassa järjestetään luontokoulun juhlavuoden kunniaksi talvi,- kevät ja kesäpäivä. Tulossa on myös muun muassa Ekoteko -haaste kouluille ja oppilaitoksille, Luontokoulu 30v -näyttely sekä Perhonjoen melontaretki. Eli monenlaista kivaa on suunnitteilla” Kertoo luontokoulussa pisimpään työskennellyt ympäristöpedagogimme Markku Hukari”

 

Julkaisemme aiheesta kotisivujemme lisäksi Facebook ja Instagram sivuillamme, joten kannattaa ottaa meidän sivumme @villaelba.fi seurantaan. Lisäksi kannustamme kaikkia kouluryhmiä, päiväkotiryhmiä, yksittäisiä henkilöitä ja ihan kaikkia, joilla on kokemusta Villa Elban luontokoulusta julkaisemaan aiheesta muistoja ja kokemuksia liittyen Villa Elban Luontokouluun. Muistathan silloin käyttää #villaelba_luontokoulu30 niin saatamme jakaa postauksesi.

Oppilaita melontaopissa Elban rannalla, Ohjaaja seuraa vieressä.
Melontaa oppimassa
Oppilaita ja ohjaajia metsässä, kesänäkymä
Metsäseikkailulla