elba logo

Villa Elban toimitusjohtajalle myönnettiin Folktingetin ansiomerkki

Catarina Silvander, joka on johtanut Nuorisokeskus Villa Elbaa vuodesta 2000, on aina ollut tarkka siitä, että Elbassa tiedotetaan ja käytetään suomenkielen lisäksi myös Suomen toista virallista kansalliskieltä ruotsia, kuten myös englantia aina kun on tarpeen. Villa Elba kuuluu Suomen eturivin kansainvälisiin nuorisokeskuksiin ja vastaanottaa vuosittain useita ulkolaisia ryhmiä. Myös luonto ja ympäristö ovat lähellä Catarina Silvanderin sydäntä.

– “Meillä on loistava pedagoginen konsepti, esimerkiksi suosittu kummiluokkatoiminta, joka yhteistyössä koulujen kanssa antaa valmiuksia ja oppia luonnossa kulkemiseen, kasvillisuuden ja metsän eläinten tunnistamiseen, kertoo Silvander. Luontokoulun laboratoriossa lapset saavat tutkia kaloja ja hyönteisiä”.

Silvander on myös kunnostautunut kunnallispolitiikan saralla ja ollut ruotsinkielisten palveluiden ja erilaisten hyväntekeväisyysyhdistysten puolestapuhuja. Kampanjat, jossa Silvander on ollut aktiivinen, ovat mm. ”Päivää Goddag” ja ”Byri på svensk”.

Catarina Silvander arvostaa suuresti myönnettyä tunnustusta ja kiittää Folktingetiä ja yhteistyökumppaneita vuosien mittaan.