elba logo

Klassisen nuorisotyön alueellinen koordinaatio

Alueellisen nuorisotyön kehittäminen ja koordinaatio

Klassisen nuorisotyön alueellisen kehittämisen ja koordinaation Keski-Pohjanmaan ja ruotsinkielisen Pohjanmaan alueella rahoittaa Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto (AVI) ja hanketta hallinnoi Nuorisokeskus Villa Elba. Alueeseen kuuluu kaksi maakuntaa, kaksi kieliryhmää, 8 Keski-Pohjanmaan ja 13 Pohjanmaan ruotsinkielistä/kaksikielistä kuntaa. Hankkeessa kehitetään alueemme nuorisotyötä ja sen palveluja yhdessä kunnallisen nuorisotyön kanssa. Nuorisotyön aluekoordinoinnin ensisijaisena kohderyhmänä ovat kunnissa tehtävän nuorisotyön työntekijät ja/tai kunnallista nuorisotyötä toteuttavat toimijat. Alueella on 108,5 henkilötyövuotta (Nuorisotilastot 2022).

Alueellinen koordinaatio on jatkoa hankkeille: Klassisen Nuorisotyön kehittäminen ja koordinaatio Keski-Pohjanmaan ja ruotsinkielisen Pohjanmaan alueella 2023.Digiaikaan nyt! – II, Alueellinen nuorisoalan kehittäminen 2022. Alueellinen Nuorisoalan ja Kotikansainvälisyyden koordinointi ja kehittäminen Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjanmaan ruotsinkielisissä kunnissa 2021. Maakunnallinen Nuorisotyö Keski-Pohjanmaalla ja ruotsinkielisissä kunnissa Pohjanmaalla 2020, Maakunnallinen Nuorisotyö Keski-Pohjanmaalla ja Pietarsaaressa 2019 sekä Kotikansainvälisyys 2017-2019.

 

Koordinaatio on nuorisotyön tukipalvelu, jolla:

  • vahvistetaan nuorisotyöntekijöiden osaamista ja yhteisöllisyyttä.
  • parannetaan nuorisotyön laatua ja vaikuttavuutta.
  • tuetaan nuorisotyön toimijoiden verkostoitumista.
  • kehitetään tiedonkulkua nuorisotyön osapuolien välillä.

Koordinaatio toteutuu käytännössä koulutusten ja työpajojen, työryhmien ja verkostojen sekä kunta/aluekohtaisten toimintojen ja tapaamisten kautta. Lisäksi aluekoordinaattorit osallistuvat valtakunnalliseen yhteistyöhön oman alueensa edustajana.

 

Lue vuoden 2021 , 2022 ja 2023 toiminnasta alla olevista linkeistä:

Vuosikatsaus 2021

Vuosikatsaus 2022

Vuosikatsaus 2023

 

Koordinaattoritiimi

Ritva Saarikettu
ritva.saarikettu(at)villaelba.fi ,+358 500 902 330
Mia Salonen
mia.salonen(at)villaelba.fi ,+358 44 514 5470