elba logo

Vapaaehtoiseksi tai työharjoitteluun?

Kiinnostaisiko sinua työharjoittelu tai vapaaehtoistyö kansainvälisessä ympäristössä, monipuolisten työtehtävien parissa?

Otamme työharjoitteluun esimerkiksi nuoriso-ja vapaa-ajanohjaaja-, yhteisöpedagogi-, sosionomi-, luonto-ja eräohjaaja, merkonomi- ja tradenomiopiskelijoita. Työharjoittelun voi suorittaa kansainvälisellä osastolla, luontokoulussa, palvelupuolella, hallinnon tehtävissä tai yhdistäen näistä tarpeen mukaan sopivan kokonaisuuden. Työharjoittelupaikkojen määrä vaihtelee sesongin ja esimerkiksi hanketilanteen mukaan, joten mikäli työharjoittelu kiinnostaa ota hyvissä ajoin yhteyttä.

Vapaaehtoisena meillä voit toimia esimerkiksi kaverina ulkomaalaiselle nuorelle vapaaehtoistyöntekijälle. Koordinoimamme ulkomaalaiset vapaaehtoistyöntekijät toivovat usein löytävänsä jonkun paikallisen kontaktin, kenen kanssa harjoitella suomen kieltä, oppia paikallisesta kulttuurista tai tutustua erilaisiin vapaa-ajanvietto mahdollisuuksiin. Vapaaehtoisena voit osallistua myös meneillään olevien hankkeiden toteutukseen ja kiinnostuksestasi riippuen esimerkiksi erilaisten tapahtumien toteutukseen.  Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, mitä mielekästä vapaaehtoistyötä meiltä juuri nyt tai tulevaisuudessa sinulle löytyisi.

Harjoittelussa Villa Elbassa - Lindan kokemus

Kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Linda teki meillä opintoihinsa kuuluvan 

kehittämistyön harjoittelun, joka kesti kahdeksan viikkoa.

Harmaa paitainen tummatukkainen nainen hymyilee

Millaisia tehtäviä pääsit tekemään harjoittelun aikana?


Harjoittelun aikana pääsin mukaan todella monenlaiseen toimintaan. Sain suunnitella, ohjata ja seurata NUOTTA-toimintaa, jossa tehtiin erilaisia aktiviteetteja nuorten kanssa ja käytiin läpi aktiviteettien herättämiä tuntemuksia.
Autoin ja ohjasin luontokoulun kummiluokkia Elbassa sekä lähialueen ruotsinkielisissä päiväkodeissa ja kouluissa. Niissä tekemisen ja leikin kautta opitaan luonnosta sekä siellä olemisesta. Lasten kanssa mietimme mm. jokaisen oikeuksia, eläinten talvehtimista ja luonnon kiertokulkua. Lisäksi lapset saivat harjoitella erätaitoja ja kokeilla riippumattoja. Vedin myös tyhy-porukoille yhteistyötehtäviä ja olin yläasteella seuraamassa koulukoutsin työtä, jossa välitunneilla pelattiin erilaisia pelejä sekä pidettiin koulun jälkeen ravintolakerhoa.


Oliko sinulla odotuksia ennen harjoittelua?


Ennen harjoittelua odotin pääseväni näkemään, mitä kaikkea toimintaa Villa Elbassa on ja ohjaamaan ulkoiluun, liikuntaan ja luontoon liittyviä aktiviteetteja ja nämähän myös toteutui.


Mikä hetki jäi erityisesti mieleen harjoittelun aikana?


Yksi ihanista hetkistä harjoittelun aikana oli, kun lapset makoilivat riippumatoissa metsässä kuunnellen rauhoittavaa musiikkia.

Etsikö harjoittelupaikkaa?

Ota yhteyttä: 

Palvelupäällikkö Reija Wacklin

050 530 6222
etunimi.sukunimi@villaelba.fi

 

Kehittämispäällikkö Heli Lehto

044 514 6414
etunimi.sukunimi@villaelba.fi