elba logo

Materiaalit

Lainattavat materiaalit ja välineet

Luontokoululla on  tarjolla lainattavaa omatoimimateriaalia varhaiskasvatukseen. Lainattavissa on Jätejengi ja Björnryggsäcken (toistaiseksi vain ruotsin kielellä).

Jätejengin kautta tutustutaan jätteiden lajitteluun

jatejengi

Björnryggsäcken materiaalin kautta tutustutaan karhuun ja sen elämään metsässä

bjornryggsacken

Voit jättää materiaalista lainauspyynnön seuraavan linkin kautta: https://zef.fi/s/gp57qcor/

Opetusmateriaalia

Loppuiko ideat, mutta luokan kanssa pitäisi päästä ulos? Tutustu materiaaleihimme tai käy kurkistamassa LYKE-verkoston ylläpitämän MAPPA- materiaalipankin antimia!

Lainaamme ja vuokraamme tiettyjä ympäristökasvatuksessa ja ulko-opetuksessa käytettäviä välineitä paikallisille ja alueellisille toimijoille. Meillä on myös kattavasti alan kirjallisuutta. Kysy lisää!

MAPPAN materiaalit verkkosivuilla

Luontokoulun omat julkaisut löydät MAPPAn lisäksi myös Julkaisut-sivulta

Materiaalia Villa Elban lähiympäristöön liittyen

Tutustu pihapiirimme etukäteen pihakartan avulla

Nuorisokeskus Villa Elba sijaistee luonnonkauniilla paikalla Pohjanlahden rannalla. Heti pihapiiristämme alkaa Rummelö-Harrbådan lintuvesialueen pitkospuureitistö.

Ulkoilureitit ja luontopolut – Kokkola

Pitkospuureitin varrella on kaksi lintutornia ja lintujen katselulava.

Pihapiirimme uimaranta ja meri, lentopalloverkko rannalla, nuotiopaikat ja grillikatos, kaksi leikkikenttää sekä erilaiset kokoontumispaikat erilaisille ryhmille tarjoavat paljon mahdollisuuksia eri ikäisille asiakkaillemme.

Esteettömyys

Pihapiirissämme on mahdollista liikkua esteettömästi. Parkkipaikalta grillikatokselle ruovikon läpi kulkeva pitkospuureitti on 100 cm leveä. Pitkospuut on rakennettu marras-joulukuussa 2014 EVS-vapaaehtoisten projektityönä. (Pihakartassa kohta 10)
Lintulavamme (pihakartassa kohta 11) on varustettu pitkällä rampilla, joten sinne pääsee myös pyörien päällä.

Välineet

Ohjelmiimme osallistuvat lapset, nuoret ja aikuiset voivat tarvittaessa lainata meiltä ulkona liikkumisessa tarvittavaa vaatetusta. Meiltä voi lainata kumisaappaita, sadevaatteita ja erilaisia lämpimiä vaatteita. Vaatteita ei kuitenkaan riitä lainattavaksi suurelle ryhmälle kerrallaan.

Leirikoulujen käyttöön meiltä löytyy ulkopelivälineiden lisäksi myös lautapelejä!

Suunnistusrata

Nuorisokeskus Villa Elba on toteuttanut Brita Maria Renlund-säätiön tuella Sannanrannan metsiin 20 kiintorastia. Rastit ovat kaikkien suunnistuksesta kiinnostuneiden käytettävissä.

20 rastin avulla voi toteuttaa erilaisia suunnistustehtäviä eri lähtöpaikoista.

Suunnistamassa voi käydä myös MOBO-mobiilisovellusta  käyttäen. Lataa MOBO-sovellus sovelluskaupastasi ja hae rataa hakusanalla elba. Helppo tapa järjestää suunnistus koululaisryhmälle!

Lisätietoja:

luontokoulu@villaelba.fi

Skip to content