elba logo

Summer for success: Kesäleirien ohjaamista ja saarimökin kunnostamista

Euroopan Solidaarisuus joukkojen vapaaehtoiset auttoivat lastenleirien järjestämisessä sekä kunnostivat Södra Trutklippanin mökkiä kesäkuussa 2024.

Ryhmä nuoria ja maskotti

Viisi viikkoa kestäneen projektin aikana kymmenen vapaaehtoista eri Euroopan maista jaettiin kahteen ryhmään. Ensimmäinen viiden vapaaehtoisen ryhmä järjesti kesäleirejä, jotka olivat avoimia paikallisille lapsille. Vapaaehtoiset auttoivat suunnittelemaan leirien ohjelmaa sekä toimivat apuohjaajina leirillä. 

Noin 60 lasta osallistui näille leireille, ja vapaaehtoiset onnistuivat luomaan turvallisen, hauskan ja tervetulleen ilmapiirin kaikille osallistujille. Kiitos, että autoitte lapsia luomaan unohtumattomia muistoja!

Toiset viisi innokasta vapaaehtoista työskenteli läheisellä Södra Trutklippanin saarella, kunnostaen saarella sijaitsevaa majakanvartijan mökkiä sekä lisäksi he auttoivat  erilaisten pihatöiden kanssa Villa Elbassa. Mökin kunnostustyöt aloitettiin poistamalla vanha maali mökin seinistä, ovista ja takasta, jonka jälkeen pinnat saivat uuden maalin. Saunan lauteet käsiteltiin ja vahattiin, myös vanha ränsistynyt huussi sai lähteä. Iso kiitos tälle ahkeralle ryhmälle!

Projektin aikana nuoret asuivat Villa Marinassa, joka on vanha kesähuvila Villa Elban läheisyydessä.
Klippan mökki

Vapaaehtoisten kokemuksia prjektista

”Työskentely saarella oli suosikkiosani projektista. Se oli erittäin tuottavaa ja mielenkiintoista. Pidin meille annetuista tehtävistä ja siitä, miten ne suoritettiin. Työskentelimme tiiminä, tukien toisiamme ja saavuttaen merkittäviä tuloksia.”

”Oli mahtavaa kulkea saareen aamuisin veneellä, ja nähdä hienoja maisemia, se oli uusi ja rikastuttava kokemus.”

”Saarella työskentely oli uskomaton kokemus, johtuen vapaudesta ja mahtavasta tiimistä, jonka rakensimme.”

”Suosikkihetkeni tästä vapaaehtoiskokemuksesta oli luultavasti viimeinen päivämme saarella. Saimme kaikki tehtävämme valmiiksi, sitten kävelimme kallioilla, rentouduimme, saunoimme ja uimme meressä. Meille tuotiin alkoholitonta herukanlehtijuomaa, istuimme lahdella ja vitsailimme olevamme erittäin rikkaita ihmisiä.”

”Yhdessä asuminen oli paras tapa luoda unohtumattomia hetkiä. Meillä oli tarpeeksi tilaa olla hetken yksin tarvittaessa, ja yhdessä asuminen tällaisessa kesämökissä antoi meille mahdollisuuden lähentyä.”

”Tunnen, että olen kasvanut ja kehittynyt ajattelutapani ja maailmankatsomukseni suhteen. Myös viiden viikon viettäminen mukavuusalueeni ulkopuolella rohkaisi minua kokeilemaan uusia asioita.”

”Kokemus oli palkitseva, sillä lapset osoittivat suurta arvostusta kaikille leirin järjestäneille vapaaehtoisille. Työskentely toimintarajoitteisten lasten ja eri kulttuuritaustoista tulevien lasten kanssa on todella avannut silmäni maailmalle, jossa elämme.”

 

Tukijärjestöt

CUBIC (Cultur & Bildung im Context), Austria

Eurasia net, France

Kharkiv Association for Active Youth ”Stella”, Ukraine

Atelier Europeo, Italy

Eures i Norge, Norway

Soite kotouttamispalvelut, Finland

Skip to content