elba logo
Ungdomar på stranden

Suomen ensimmäinen DiscoverEU -lähitapaaminen järjestettiin Villa Elbassa

DiscoverEU on Erasmus+ -ohjelmaan kuuluva hanke, joka tarjoaa 18-vuotiaille nuorille mahdollisuuden matkustaa Euroopassa ja tutustua Euroopan monimuotoisuuteen, kulttuuriin, historiaan sekä uusiin ihmisiin. Matkakortin voittaneet nuoret pääsevät matkustamaan pääasiassa junalla Euroopan maissa.
 
Lähitapaamiseen osallistui 18 innokasta DiscoverEU-matkakortin voittajaa sekä yksi jo matkan tehnyt ”Ambassador”. Tapaamisen aikana tutustuttiin muihin matkakortin saajiin ja jaettiin odotuksia ja ajatuksia matkustamisesta. Osa löysi ehkä itselleen myös matkakumppanin tulevalle matkalle.
 
Nuoret pääsivät myös nauttimaan Kokkolan merellisistä maisemista Tankarin majakkasaarella, ja illat vietettiin rannalla saunoen ja pelaten.
 

Nuorten kokemuksia lähitapaamisesta

Useimmat pitivät lähitapaamista erittäin hyödyllisenä, koska se antoi lisää itsevarmuutta matkalle. Lähes kaikkien mielestä lähitapaaminen oli onnistunut ja he olisivat mielellään viipyneet pidempään.

Yksi osallistujista kuvaili kokemustaan näin: ”Oli hauskaa tavata niin monia samanhenkisiä nuoria. Jaoimme matkasuunnitelmiamme ja tunnen olevani paljon paremmin valmistautunut ja inspiroitunut matkalleni.”

Toinen osallistuja kuvaili kokemustaan näin: ”Ihmiset, jotka olivat jo reissanneet, kertoivat omia kokemuksiaan ja vastasivat kysymyksiin. Lisäksi tutustuin uusiin ihmisiin.”

Haluamme vielä kiittää kaikkia osallistujia ja toivottaa heille ikimuistoista matkaa!

 

Lähitapaamisten lisäksi Villa Elba järjestää matkakortin saajille verkkoinfon kaksi kertaa vuodessa. Seuraava verkkoinfo ja lähitapaaminen järjestetään marras-joulukuussa
Logo
Skip to content