elba logo

Blogi: Tappis-oravan tarina

 

Tappis-orava täältä oravan kolosta terve vaan!

Mukava kuulla, että teitä kiinnostaa minunkin kuulumiset. Kesän ajan oon ottanut aika lunkisti, kun on hellettä pitänyt. Mutta pörröisiin korviini on kantautunut, että tänne olisi syksyn tullen kiihtyvällä tahdilla ihmisen lapsia saapumassa,  niin onhan tässä kultakäpyhammasta alkanut pahasti kolottaa.

Kuvassa oravan kirje, jossa lukee: Tuokaa minulle 15 kultakäpyä klo 11 mennessä tai vuoden lomat on peruttu. T: tappis
Tappis-oravan kirje

Oon kyllä kuusenneulasen verran ylpeä ittestäni, kun opettelin tässä nuoruusvuosinani kirjottamaan. Se mahollisti sen, että oon pystynyt kutomaan mitä katalampia juonia tänne tulevien kiusaksi.

Kaikenlaisia kamaluuksiahan tässä on tosiaan tullut vuosien varrella keksittyä tänne tuleville ryhmille. Milloin oon vienyt saunan avainta ja milloin uhannut perua kesälomia. Pahin on varmaan se, kun oon uhannut viedä Villa Elban keittiöltä sähkön. Sillon on meinannut ryhmien ruokailut loppua siihen. Se oli kyllä kurremaisen katalaa, kun se Villa Elban ruoka on niitten mielestä niin hyvää. Kummasti ne ryhmät on kuitenkin onnistuneet ne kultakävyt saamaan aina kasaan, että vielä ei ole tarvinnut uhkauksia pistää toteen, ainakaan kovin monesti. Aika uskomatonta!

Parasta tässä mun Tappis-oravan elämässä on se, kun salaa vakoilen ja nään miten ne ryhmät niitä kultakäpyjä hankkii. On ne kaikenlaisista haasteista selvinny. Millon ne kiipeilee huippuvuorilla ja milloin ylittelee virtoja, joissa jopa krokotiilit saattaa vaania. Happomaistakin ne on selvinnyt ja kaikenlaista saavuttanu, mistä ei tohi tässä ees mainita.

Joskus se on näyttäny vähän hankalalta se homma.

Mua on ottanut muutamankin kerran oikeen käpyyn, kun ei ne oo vaikka hoksannu puhua toisilleen tai kuunnella toisiaan. Mutta sitte ne on pikkuhiljaa siinä tajunnu, että se yhteistyöhän on paljo helpompaa, jos sitä tekee, niinku yhessä. Niin yhtäkkiä ne on onnistunut mitä vaikeempia juttuja ratkaseen.

Sehän se loppujen lopuks on, mikä niistä kävyistä niin kultasia ja arvokkaita tekee, se niitten eteen tehty työ. Mutta nyt taisin paljastaa jo männynneulasen verran liikaa. Uskaltakaahan tulla kokeilemaan, ja hankkimaan mulle niitä kultakäpyjä, tai…  Oho, sieltähän on kultakäpyisen näkönen porukka saapumassa, lähenpä tästä rustaamaan uutta uhkauskirjettä!

– Tappis-orava

 

Tappis-oravan seikkailuun voi lähteä esim. leirikouluissa, Nuotta-valmennuksissa, synttärijuhlissa tai TyHy-päivillä. Tappis-oravan ja pienemmille lapsille suunnatun Orvari-oravan seikkailut ovat Villa Elban suosittuja ryhmäytymistä tukevia ohjelma. Niissä ryhmä saa yhteisen haasteen ja yrittää ratkoa erilaisia, sopivan vaikeita ongelmaratkaisu- ja yhteistyötehtäviä Elban pihapiirissä. Lue lisää ohjelmista tästä.

Lisätietoja luontokoulu(at)villaelba.fi.

Skip to content