elba logo

Luontokoulun kummiluokkien kevätjuhlaa vietettiin 19.5.2023

Luontokoulu juhli viime vuonna 30-vuotisjuhlavuotta, ja sen kunniaksi Villa Elba järjesti kevätjuhlan vuoden kummiluokille. Halusimme juhlalla osoittaa kuinka erityisiä oppilaat ovat ja kuinka ylpeitä heistä olemme.

Vuoden 2022-2023 kummiluokat valittiin viime elokuun lopulla. Kummiluokilla on tänä vuonna ollut yhteensä 197 oppilasta eri kouluista.  

Kevätjuhlassa kuultiin Villa Elban kehittämispäällikkö Heli Lehdon pitämä puhe. Puheessa kerrattiin muun muassa mitä kaikkea Luontokoulussa on vuoden aikana tehty ja opittu: 

Välillä on tärkeää pysähtyä hetkeksi ja juhlistaa kaikkea sitä, mitä olette oppineet ja saavuttaneet tänä aikana. Olette kasvaneet ja kehittyneet, niin henkisesti kuin fyysisestikin, luonnon helmassa. Olette oppineet tuntemaan luonnon ihmeitä, sen monimuotoisuutta ja sen arvon. Olette saaneet tutustua uusiin eläimiin, kasveihin ja ekosysteemeihin.

Luontokoulussa on tehty niin paljon hauskoja ja opettavaisia asioita. Olette tehneet retkiä metsään, käyneet majakkaseikkailulla, miettineet minkälainen on ympäristöystävällinen joulu, olette tutkineet talvea ja jälkiä lumessa, olette käyneet pilkillä ja tutkineet kalaa laboratoriossa, olette oppineet miten aina kannattaa pukeutua sään mukaan. Ja mikä tärkeintä, olette saaneet tehdä kaiken tämän yhdessä.

Nyt on myös aika kiittää teidän omia ja Luontokoulun uskomattomia opettajia, jotka ovat ohjanneet teitä ja inspiroineet teitä matkan varrella. He ovat jakaneet tietoa, innostusta ja rakkautta luontoon kanssanne. He ovat auttaneet teitä ymmärtämään ympärillämme olevaa maailmaa ja kannustaneet teitä löytämään oman paikkanne siinä.

Nyt onkin aika katsoa tulevaisuuteen. Toivon, että tämä vuosi Luontokoulussa on herättänyt teissä rakkauden ja kunnioituksen luontoa kohtaan. Toivon, että säilytätte tämän tärkeän yhteyden luontoon läpi elämänne. Olkaa rohkeita ja vaalikaa luontoa, sillä se on meidän kaikkien vastuulla. Olkaa ylpeitä siitä, että olette osa sukupolvea, joka välittää.

Kun katson teitä täällä tänään, näen tulevaisuuden suojelijoita, tutkijoita ja johtajia. Näen teissä rohkeutta ja uteliaisuutta. 

Jatkakaa luonnon tutkimista, olkaa uteliaita ja etsikää tietoa. Käykää retkillä ja pitäkää huolta planeetastamme. Te olette kestävän tulevaisuuden toivo!  ja te opettajat: te teette maailman tärkeintä työtä.

Päivän aikana kummiluokat pääsivät tekemään erilaisia tehtäviä ohjaajien vetämänä. Lapset pääsivät tekemään merentutkimusta, ötökkätutkimusta, yhteistyö- ja ongelmanratkaisutehtäviä sekä suorittamaan vaijerirataa.

Lapset tutkimassa rantavettä
Meritutkimus oli monen mieleen ja hienoja löydöksiäkin tehtiin
Kolme lasta tutkii maata
Ötökkätutkimuksissa päästiin tutustumaan ötököihin erilaisilla tutkimusvälineillä
Lapset vaijeriradalla
Vaijerirata oli haastava mutta kavereiden avulla selvittiin vaikeistakin esteistä

 

Päivä oli täynnä iloa, naurua ja yhdessäoloa. 

Kiitos kummiluokille!